fbpx

Vacatures Bakwagenchauffeur

Bakwagen Chauffeur Vacatures

Altijd al willen weten wat een bakwagen chauffeur zoal doet? Of al jaren actief als chauffeur c op de weg, maar is het tijd voor een nieuwe werkgever? Wil je sparren over de mogelijkheden van een carrière als bakwagenchauffeur in Friesland? Of in Nederland? Droom ervan om bakwagen chauffeur internationaal te worden? Kom bij ons langs om vrijblijvend jouw plannen te bespreken.

Of bel direct: 0513-610380

Aan de slag als bakwagenchauffeur!

Ben je op zoek naar een baan als bakwagenchauffeur? Dan ben je op de juiste pagina beland. Hier vind je alle vacatures voor bakwagenchauffeurs. Solliciteer hieronder direct op de baan die bij je past!

Wat doe je als chauffeur bakwagen?

Als chauffeur van een bakwagen ben je verantwoordelijk voor het vervoer van goederen, dit kunnen kratten, dozen of groter producten zijn. Je rijdt met een bakwagen door de stad, het platteland of andere omgevingen om goederen af te leveren bij klanten. Deze klanten kunnen particulieren zijn, maar ook bedrijven. Er is veelal contact met klanten en daar wordt je natuurlijk enthousiast van!

Hoewel er nog veel mensen denken dat een bakwagenchauffeur niet veel meer doet dan goederen vervoeren van A naar B, is dit natuurlijk helemaal niet waar. Naar de sportschool hoeft in de meeste gevallen ook niet meer met een baan als bakwagen chauffeur. Tijdens het werk kun jij je spierballen trainen om fit en vitaal te blijven, doordat je de nodige goederen sjouwt of met steekkar op de plaats zet.

Je bent als chauffeur c onder andere verantwoordelijk voor het veilig laden en lossen van je vracht, technisch controleren van de vrachtwagen, zoals oliepeil en bandenspanning, schoonhouden van de vrachtwagen voor een representatieve uitstraling, afhandelen van de administratie. Deze taken vergen een groot verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor detail.

Of bel direct: 0513-610380

Ben jij geschikt als bakwagenchauffeur?

Indien je in het bezit bent van je C rijbewijs, Code 95 en bestuurderskaart kun je eigenlijk direct beginnen als chauffeur bakwagen. Heb je dit nog niet? Dan kun je een rijbewijs C, code 95 halen bij verschillende opleiders. Het werken als bakwagenchauffeur kan soms dus best zwaar zijn en zo nu moet je niet bang zijn voor het krijgen van vieze handen.

Als bakwagenchauffeur kun je aan de slag bij verschillende bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een transportbedrijf, maar ook bij een distributiecentrum of groothandel voor de horeca. Je werkt dan voornamelijk in de ochtend, avond of nacht. Je kunt ook kiezen voor het werken in de week of in het weekend. Drie dagen in de week aan de slag of maar 1 dag? Ook dat is mogelijk. Zelfs wanneer je alleen tijdens de zomer graag een paar dagen op de bakwagen wilt rijden of je graag beschikbaar wilt stellen voor de flexpool verwelkomen we jou graag met open armen.

Want we hoeven er geen geheim van te maken dat het in de transport natuurlijk nu alle ‘hands on deck’ is! Word jij (ook) een transporttopper?

Vacatures bakwagenchauffeur

Wij verzamelen voor jou de mooiste vacatures voor de functie bakwagenchauffeur. Bekijk hieronder alle openstaande vacatures.

Of bel direct: 0513-610380

Vacature Chauffeur C: veelgestelde vragen

Een bakwagenchauffeur is iemand die verantwoordelijk is voor de vervoer van goederen in een bakwagen. Een bakwagen is een voertuig met een laadbak. Deze laadbak is vaak voorzien van een kraan, zodat goederen makkelijk geladen en gelost kunnen worden. Zie hieronder van een voorbeeld van een bakwagen.

Je kunt van deze functie verwachten dat je veel rijdt en ook veel bent onderweg. Er is geen verschil tussen bakwagenchauffeur en chauffeur c. Voor beide functietitels ben je verantwoordelijk voor het vervoer en het laden en lossen van goederen.

Je kunt bakwagenchauffeur worden door een opleiding te volgen en hierna ervaring op te doen in de transportsector. Je kunt een opleiding voor het C rijbewijs doen via onze opleidingspartners Verkeerschool Tilstra of Verkeerschool Berend Knol/Oosterpoort. Naast dit groot rijbewijs is het ook nodig om de Code 95 te halen. Hiermee kun je professioneel c chauffeur aan de slag. Code 95 is wordt ook bij onze partners aangeboden.

Je kunt in iedere branche terechtkomen, maar zult vooral rijden voor transportbedrijven, groothandels voor de bijvoorbeeld de horeca of distributiecentra. Als bakwagenchauffeur horeca, vervoer je goederen naar restaurants of cafés. Ook ritten naar het buitenland kunnen voorkomen als je transportbedrijven rijdt. Als bakwagen chauffeur internationaal vervoer je distributiewerk naar bijvoorbeeld België, Duitsland of zelfs Noorwegen.

Dat exacte antwoord blijven we je verschuldigt, totdat je zelf aan de slag gaat als bakwagenchauffeur via een opdrachtgever van ons. Uiteraard hangt het salaris af van een aantal factoren, zoals de werkgever, branche en CAO, maar ook of je binnenlandse of buitenlandse ritten doet. Afhankelijk van leeftijd en ervaring ligt het bruto maandloon bij onze meeste opdrachtgevers tussen de € 1629 en de € 2670 op basis van 40 uur. In de meeste gevallen kun je wel rekenen op een toeslag boven de 42 uur van circa 20% of meer.

Sparren over jouw toekomst als bakwagenchauffeur?

Wil je graag beginnen als vrachtwagenchauffeur met rijbewijs c, maar weet je niet wat het beste bij jouw past? Of heb je vragen over je carrière als bakwagenchauffeur? Neem contact met ons op!

Erik bespreekt graag met jou de mogelijkheden. Durf jij een nieuwe afslag te nemen?
Neem contact met hem op!

pijltje
pijltje mobiele versie

Erik Werkman

Accountmanager

×

 

Hi!

Klik hieronder verder om een appje naar Sonja te sturen.

×