fbpx

Passie voor Transport: Marije Schuiling

Biografie: Marije Schuiling | Leeftijd: 32 jaar | Woonplaats: Mildam | Werkt voor: Oenema Transport (Heerenveen) en Talant

Marije Schuiling is nu ongeveer 3 jaar chauffeur en combineert haar chauffeurswerk bij Oenema Transport met haar baan in de zorg. Marije vertelt ons meer over haar passie voor transport.

Van zorg naar transport

Ze wilde al vanaf haar 18e chauffeur worden. Maar je moet sterk in je schoenen staan en dat was op die leeftijd nog niet het geval. Daarom koos ze voor een carrière in de zorg. Toen Marije ook verantwoordelijk werd voor de zorg van familieleden veranderende ze van baan en sloeg af naar haar passie voor transport.  Marije haar Pake heeft vroeger ook een transportbedrijf gehad. Het zit dus in het bloed!

Van zorg naar transport

Ze wilde al vanaf haar 18e chauffeur worden. Maar je moet sterk in je schoenen staan en dat was op die leeftijd nog niet het geval. Daarom koos ze voor een carrière in de zorg. Toen Marije ook verantwoordelijk werd voor de zorg van familieleden veranderende ze van baan en sloeg af naar haar passie voor transport.  Marije haar Pake heeft vroeger ook een transportbedrijf gehad. Het zit dus in het bloed

Bijna klaar voor vertrek, maar nog even de lading vastzetten.

Passie voor het chauffeurs vak

Marije houdt van uitdagingen. “Vooral als ik met staal rijd. Alles moet in de trailer passen. Je moet goed nadenken, rekenen en passen & meten. Hoe maak ik het vast, hoe krijg ik het mee… een beetje puzzelen in het groot”. Eenmaal geladen en onderweg is ze helemaal in haar hum als ze lekker keihard kan meezingen met de radio. “Het gevoel dat je aan het werk bent en dat niemand je hoort terwijl je lekker meezingt met de radio. Als dat wel zo is dan maakt mij dat ook niet uit”.

Het vroege opstaan en het alleen zijn is voor deze Lady Trucker geen probleem. Ze vindt het heerlijk om op zichzelf te zijn en veel van de omgeving en Nederland te zien. Het tegenovergestelde van haar baan in de zorg: “In de zorg werk ik in een team, dus moet je samenwerken, naar elkaar luisteren, maar op de auto ben ik heerlijk op mijzelf”.

“In de zorg werk ik in een team, dus moet je samenwerken, naar elkaar luisteren, maar op de auto ben ik heerlijk op mijzelf.”

De zorg weer in

Afgelopen juni is ze, naast haar baan als vrachtwagenchauffeur, weer de zorg in gegaan. Marije kon per direct bij Talant beginnen in de flexpool. “Het werd wat rustiger bij Oenema qua inzetbare uren voor mij.” 

Marije werkt op een groep met kinderen die een verstandelijke beperking hebben. Deze kinderen hebben soms ook een lichamelijke beperking. Gedragsproblematiek en agressie komt ook voor. Hoewel dat zwaar is, vindt Marije het wel hartstikke leuk om met deze groep kinderen te werken. 

“Vooral de combinatie van beide banen is harstikke leuk. Bij Talant ben ik veel mentaal bezig en op de vrachtwagen is het voornamelijk fysiek.” Tussen de vrachtwagens moet ze toch haar mannetje staan in een mannenwereld, maar bij Talant kan ze juist haar zorgzame kant goed uitten.

Cheese! Jonah, een client van Marije bij Talant, en Piebe, Marije haar hond, samen op de foto. “In deze tijd mogen zij ook nergens heen. Ik probeer leuke dingen te verzinnen om hun ook een mooie dag te geven.” Marije is blij met haar lieve hond, want Jonah is gek op honden en knuffelt graag met Piebe. (De ouders van Jonah hebben toestemming gegeven voor het gebruik van de foto’s.)

De balans tussen twee banen en vrije tijd

Marije werkt onregelmatige dagen op de vrachtwagen bij Oenema Transport, meestal is dat op oproepbasis. De overige dagen werkt ze op de groep bij Talant. Er zijn bij beide werkgevers duidelijke afspraken gemaakt over haar werkdagen.

Thuis is de planning ook duidelijk. Marije en haar man hebben een planbord waar hun werkrooster op staat. Zo weten ze van elkaar hoe de week er van de ander uitziet. Dat is fijn met alle huisdieren in huis. “Het kan dus zijn dat je de ene week wat meer met elkaar belt, maar dat je elkaar de andere week weer meer ziet. Dat vind ik niet erg en hoort erbij!”, geeft Marije toe.

“Op vrijdags wassen we de vrachtwagens altijd samen. Daar help ik altijd bij. Dat is mijn weekafsluiting en daarna eten we altijd even met z’n allen”, aldus Marije.

Rijden voor Oenema Transport

Ze rijdt met haar mooie roze DAF CS bouwmaterialen en ander open transport zoals; staal, prefab delen van huizen, breedte transport en werkt ze af en toe met een kooiaap. Marije heeft dan ook haar VCA, heftruckcertificaat, Code 95 en uiteraard C en CE op zak.

“Een betere werkgever kan ik mij niet wensen en ik ben hartstikke blij met Oenema.”

Meiden die rijden

Marije vindt dat het geen verschil zou moeten maken dat er een vrouw of een man op de vrachtwagen zit. “Ik zie niet waarom het zo bijzonder is.” Komt ze wel op een bouwplaats waar menig man zijn wenkbrauwen fronst zodra Marije de cabine uitkomt, dan zorgt ze voor een rustige houding.

“Ik kom daar om mijn werk te doen. Ik ben op de auto gegaan voor mezelf en niet om wat anderen ervan vinden.”

Marije volledig in haar element, achter het stuur. “Ik ben laatst ook met de vrachtwagen op het werk geweest en dat vonden ze fantastisch. De kinderen weten ook dat ik op de vrachtwagen rijd, dus dat is wel grappig”.

Marije’s tip: Eerst proberen voordat je een mening kan vormen.

Wil je chauffeur worden? Dan heeft Marije Schuiling een paar goede tips voor jou:

  1. Ga eerst eens met een beroepschauffeur mee en kijk of het bij je past. Het lijkt soms heel erg makkelijk, maar dat is het niet.
  2. Het beroep moet echt bij je passen en je moet het om de juiste redenen willen doen.
  3. Vraag jezelf af of je het leuk vindt om wat te zien van de wereld of Nederland? Of je het geen probleem vindt om alleen te werken? 

Heb je dit gedaan, dan is het beroep van vrachtwagenchauffeur echt iets voor jou.

Heb jij ook passie voor transport?

Is na het verhaal van Marije jouw passie voor transport of jouw zin in een nieuwe uitdaging aangewakkerd? Laat het ons weten via 0513-610380 of werken@werfftalent en wij zorgen dat jij jouw passie voor transport kunt uitvoeren! Wij zorgen voor de match!

Wil je net als Marije ook jouw verhaal vertellen? Stuur een mailtje naar info@werfftalent.nl. Wie weet vertel jij ons binnenkort meer over jouw passie voor transport!

Geef een reactie

×

 

Hi!

Klik hieronder verder om een appje naar Sonja te sturen.

×