fbpx

In de Media: Van het boerenerf de vrachtwagen in

De transportsector heeft dringend behoefte aan nieuwe werknemers. Voor boeren die hun bedrijf stopzetten, kan het interessant zijn om een nieuwe start te maken als vrachtwagenchauffeur. In het artikel van Akkers van het Noorden delen Eva van der Werf, Evert Boersen en Marc Boerma hun ervaringen met deze overstap.

Lees het originele hier of bekijk de pdf.

Vrachtwagenchauffeur in bulktransport

Eva van der Werf (23) werkt sinds oktober 2022 als vrachtwagenchauffeur in het bulktransport. Ze vervoert kristalsuiker vanuit de fabriek in Hoogkerk of de Eemshaven. Met een bulktrailer rijdt ze regelmatig met een volle lading van 50 ton over lange afstanden, waarbij ze één of twee keer per dag moet lossen. Haar passie voor landwerk met grote combinaties leidde haar naar het idee om haar vrachtwagenrijbewijs te halen, wat ze met financiële hulp van haar schoonvader wist te realiseren. Via Werff talent kwam ze terecht bij de Cosun Beet Company, waar ze de suikerpendeldienst tussen de Eemshaven en Hoogkerk verzorgt.

‘Ik heb mijn draai gevonden in een mannenwereld’

Van der Werf geniet van de vrijheid en uitdaging van haar werk, hoewel ze als jonge vrouw in een mannenwereld wel met extra aandacht moet omgaan. De behulpzaamheid van haar mannelijke collega’s helpt haar daarbij.

RMO-chauffeur

Evert Boersen (63) en zijn vrouw Marian besloten in 2020 een stap terug te doen van hun melkveebedrijf in Haulerwijk. Hun zoon Leendert en zijn vrouw Sjoukje namen de dagelijkse leiding over, wat het echtpaar met vertrouwen deed. Boersen koos voor een nieuwe carrière als chauffeur via Werff talent, waarbij hij begon in de bietencampagne en vervolgens als pendelchauffeur voor melktransport naar België. Uiteindelijk werd hij een RMO-chauffeur (Rijdende Melk Ontvangst).

‘Ik heb het op-een-na-mooiste-beroep ter wereld’

Hoewel hij het boerenleven nog altijd als het mooiste beschouwt, waardeert Boersen de vrijheid en verantwoordelijkheid van het chauffeursbestaan. Zijn werkweken van zo’n 40-45 uur vult hij zinvol in, en op zijn vrije dagen springt hij nog bij op het melkveebedrijf van zijn zoon.

Afwisselende baan als chauffeur

Marc Boerma (54) had een melkveebedrijf in Donkerbroek, maar verkocht dit op zijn 50e vanwege lichamelijke klachten en het ontbreken van een opvolger. Hij werkte tijdelijk als vertegenwoordiger, maar het gebrek aan drukte in de zomers zat hem niet lekker. Het chauffeursvak trok zijn aandacht, mede vanwege de grote vraag naar vrachtwagenchauffeurs. Na het behalen van zijn rijbewijs C ging hij aan de slag als chauffeur en geniet hij nu van een afwisselende baan waarbij hij veel van Nederland ziet.

‘Afwisselend werk en je ziet nog eens wat’

Het contact met boerenerven doet hem denken aan zijn tijd als boer, maar hij is blij dat hij niet meer onderhevig is aan negatieve berichtgeving over de agrarische sector. Als chauffeur heeft hij geen last van zijn lichamelijke klachten, mede dankzij de comfortabele stoelen in moderne vrachtwagens.

Ook van het boerenerf de vrachtwagen in? Ga aan de slag als chauffeur!

Ben je boer, werk je in agrarische sector of kom je uit een hele andere branche? Maar weet je dat je heel graag verder wilt in het transport? Wij vertellen je graag meer over wat er mogelijk is. We begeleiden je net als Evert, Eva en Marco en zorgen dat jij de juiste afslag neemt naar een mooie baan in de logistiek & transport. Stuur een e-mail naar ymie@werfftalent.nl of bel naar 0513-610380.

PDF Artikel Van het Boerenerf de Vrachtwagen in

×

 

Hi!

Klik hieronder verder om een appje naar Sonja te sturen.

×