fbpx

Fabels over het werken via een uitzendbureau

Er bestaan een heleboel fabels en misverstanden over het werken via een uitzendbureau. In dit blog helpen we deze graag de wereld uit.

5 Fabels Over uitzendbureaus

Een aantal van deze fabels horen we regelmatig terug:

FABEL: SALARISSEN VIA EEN UITZENDBUREAU ZIJN LAGER

Veel mensen denken dat het uitzendbureau betaald wordt van het salaris van de uitzendkracht. Dat klopt niet, maar mag ook absoluut niet. Als uitzendkracht heb je dezelfde rechten als de werknemers van het bedrijf. Je hebt recht op hetzelfde salaris, dezelfde werktijd en eventuele andere voordelen. Bovendien hebben ook uitzendkrachten recht op het minimumloon of zelfs het loon gelijk aan het cao van het bedrijf waarvoor de uitzendkracht werkzaam is.

FABEL: HET UITZENDBUREAU HOUDT EEN DEEL VAN HET LOON IN

Dit is niet waar. Het uitzendbureau houdt geen deel van het loon in.

Ook wij als uitzendbureau moeten betaald worden, maar dit wordt niet van het loon van de uitzendkracht afgehaald. Er wordt een factor over jouw salaris als uitzendkracht berekend, die de opdrachtgever of werkgever aan ons als uitzendbureau betaald. Dit bedrag is overeengekomen voor het werk dat wij uitvoeren en uit handen nemen voor de opdrachtgever. Geen centje pijn voor jou dus!

FABEL: ALS UITZENDKRACHT KUN JE GEEN HYPOTHEEK AFSLUITEN

Op huizenjacht en eindelijk het huis van je dromen gevonden? Voor jou als flexibele kracht is het ook mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Bij een hypotheek beoordeelt de bank jouw eigen inkomen van de afgelopen 3 jaar. Het maakt dus niet uit dat je in dienst bent via een uitzendbureau.

In het geval van uitzenden of detacheren is er sprake van een flexibele arbeidsrelatie. Het aantal mensen in Nederland met een flexibele arbeidsrelatie is de afgelopen jaren sterk toegenomen. In de afgelopen jaren is het hypotheekbeleid versoepeld, zodat uitzendkrachten ook makkelijker een hypotheek kunnen aanvragen.

De flexibele arbeidsrelatie dient aangetoond te worden met een werkgeversverklaring vanuit ons als uitzendbureau. Deze maken we graag voor je!

FABEL: ALS UITZENDKRACHT HEB JE WEINIG KANS OP EEN VAST CONTRACT

Helemaal niet waar! Misschien heb je het op onze socials wel voorbij zien komen, maar Jeen Zuidersma, Herman, Frans en Marco Siekman hebben via ons nu een vast contract bij het bedrijf waar ze eerst uitzendwerk voor deden. Zo zijn ook Hotze van der Meulen, Roel Louwes en nog meer gelukkige logistieke toppers overgenomen door de opdrachtgever.

Als vaste uitzendkracht heb je ook een kans op een vast contract. Maar vind je het gewoon fijner om flexibel te kunnen zijn en via ons altijd aan de slag te gaan voor de leukste en passendste baan? Dan is uitzenden of detacheren natuurlijk ook gewoon mogelijk!

FABEL: JE BOUWT GEEN PENSIOEN OP ALS JE WERKT VIA EEN UITZENDBUREAU

Na vele jaren hard werken is het dan eindelijk zover. De dag dat jij je pensioenleeftijd hebt bereikt. Op dit moment start je pensioen op je 67e. Daar heb je altijd voor gespaard, ook als je via een uitzendbureau hebt werkt. Als je werkt via een uitzendbureau bouw je namelijk ook pensioen op. Het werkt wel anders, namelijk:
 1. De eerste 8 gewerkte weken wordt wachttijd genoemd. Tijdens de wachttijd bouw je als uitzendkracht geen pensioen op.
 2. Na 9 weken, als de wachttijd voorbij is, bouw je als uitzendkracht pensioen op in de basisregeling.
 3. Vanaf 60 gewerkte weken, dit is ongeveer 1 1/2 jaar, bouw je als uitzendkracht pensioen op in de plusregeling.
 4. Je bouwt pas pensioen op vanaf 21 jaar. Heb je voor je 21 via een uitzendbureau gewerkt, dan telt dit niet mee voor je pensioen.

De Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) beheert pensioenregelingen voor uitzendkrachten en gedetacheerde werknemers. Uitzendkrachten die via Werff Talent werken hebben ook recht op pensioenopbouw. Dit bouwen ook op via StiPP.

StiPP kent twee pensioenregelingen kent: basisregeling en plusregeling. Meer hierover later in een uitgebreid artikel over pensioenopbouw als uitzendkracht.

Het laatste nieuws direct in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

MEER FABELS OVER UIZENDWERK

Er bestaan helaas nog meer fabels over het werken via een uitzendbureau of werving & selectiebureau. Hieronder staan nog enkele fabels.

 • Fabel: Uitzendbureaus bieden alleen maar tijdelijke banen
 • Fabel: Uitzendkrachten krijgen geen vakantiegeld
 • Fabel: Uitzendkrachten hebben geen recht op een WW-uitkering
 • Fabel: Als uitzendkracht ben je geen volwaardig werknemer
 • Fabel: Uitzendkrachten hebben geen recht op een salaris dat gelijk is aan dat van een vaste medewerker

Ken jij nog meer fabels? Of heb je vragen over het werken via een uitzendbureau? Laat het ons weten en wij checken of dit echt waar is!

Waarom je wilt werken voor het uitzendbureau Werff talent!

Naast een pensioenregeling vanaf week 8 en beloning en inschaling volgens de CAO van de opdrachtgever, kun je bij Werff talent vanaf je eerste werkdag rekenen op:

 • Opleidingen en loopbaanbegeleiding om je te verbreden in je vakgebied of om te scholen;
 • Ieder half jaar een evaluatie- en voortgangsgesprek en een persoonlijk ontwikkelingsplan;
 • Alle voorkomende kosten om je werk goed uit te voeren worden vergoed;
 • Starterspakket: Werk-tas met werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen;
 • Bij wederzijds goedvinden kans op een vaste baan of overname.

Wil je ook werken via Werff talent? Bekijk hier onze actuele vacatures. Staat jouw droombaan er nu niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Ik help je graag verder!

Jelke bespreekt graag met je de mogelijkheden. Durf jij een nieuwe afslag te nemen in je carrière? Neem contact met hem op!

pijltje

Jelke Koops

Accountmanager

Meer berichten

Meet & Drive: 29 februari 2024

Meld je aan voor de Meet & Drive Donderdag 29 februari 2024 Kom een proefrit maken, ervaar rijden op een vrachtauto en maak kennis met

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
×

 

Hi!

Klik hieronder verder om een appje naar Jelke te sturen.

×