fbpx

In de Media: ‘Doorrijden, ook na 2 miljoen kilometer op de teller’

Mirjam komt uit een echte transportfamilie en ook haar man is dagelijks onderweg met zijn “kilometermiljonair”. Onlangs stond Robert Portena met een interview in het Truckstar Magazine.

Bron: Truckstar maart 2023

Op een sombere maandagochtend staat hij in de Krin van den Helmstraat in Leeuwarden, een opvallende Deense DAF XF 105 510 Super Space Cab van het transportbedrijf TransportenA & Zn uit Sneek, met tautliner en kooiaap.

Als je aan een kenner zou vertellen dat deze glanzende truck meer dan twee miljoen kilometer heeft afgelegd, zou diegene wellicht twijfelen of dit mogelijk is in het huidige werk van de chauffeur, Robert Portena. Toch is het waar dat de BT-TT-67 inderdaad meer dan twee miljoen kilometer heeft gereden, maar niet allemaal in het huidige transportwerk. Vandaag is zijn taak het afleveren van rollen dakleer op verschillende plaatsen in Friesland waar dakdekkers bezig zijn met het vernieuwen van daken.

“Ik denk dat we vandaag niet eens vierhonderd kilometer zullen afleggen”, schat de 33-jarige Robert terwijl hij het linkerzeil van de Van Hool-trailer opent. Hij werkt als charter voor het transportbedrijf Hoekstra uit Idskenhuizen. Samen met zijn broer Sander vormt hij ‘& Zn’, en hun vader Henk begon het bedrijf.

Robert is erg tevreden met zijn DAF, die al vele kilometers heeft afgelegd. Hij vertelt over de tijd toen zijn vader de truck nieuw kocht en er samen met Robert zelfs dubbele diensten draaide. Nu is de truck ‘zijn’ DAF geworden, en hij waardeert het feit dat deze goed rijdt, bekend is en volledig is afbetaald.

Ondanks de regenachtige omstandigheden heeft Robert plezier in zijn werk. Hij manoeuvreert behendig met de kooiaap om de rollen dakleer op de juiste plekken af te leveren. Ook vertelt hij dat hij veel uren maakt, maar niet altijd grote afstanden aflegt, wat hem de mogelijkheid biedt om ’s avonds vaak thuis te zijn bij zijn gezin.

Na een lange dag met verschillende afleveringen van ladingen in het noorden van het land, geeft Robert aan dat hij nog steeds graag met zijn kilometermiljonair, de DAF, wil blijven rijden totdat het echt niet meer mogelijk is.

Lees het volledige en originele artikel in de Truckstar van maart 2023.

×

 

Hi!

Klik hieronder verder om een appje naar Jelke te sturen.

×