fbpx

Vacature Planner

vacatures

Aan de slag als Transportplanner

Ben jij gedreven, analytisch en klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij je personeelsplanning vaardigheden inzetten in een dynamische omgeving? Ben je een betrouwbare en enthousiaste professional die uitblinkt in het regelen, organiseren, communiceren met klanten en collega’s? Dan is dit de perfecte carrièrestap voor jou!

 

Hoe herken je een planner?

Als transport planner ben je een echte aanjager, een ster in het snel schakelen en het uitstekend communiceren met de andere afdelingen. Met jouw klantgerichtheid en stressbestendigheid weet je de collega’s en klanten op een prettige manier te begeleiden en te leiden.

Daarnaast ben je een doorgronder die iedereen in zijn of haar kracht zet en het beste uit iedereen haalt. Een baan als transportplanner biedt je de kans om je verantwoordelijkheidsgevoel en analytische vaardigheden verder te ontwikkelen. Als transportplanner kan je jouw kennis van logistiek en transport inzetten om uitdagingen op te lossen en proactief te werk te gaan. Die vastbeslotenheid om de kosten te verlagen, de kwaliteit te verbeteren en de service te verhogen, past helemaal bij deze functie.

 

Vacatures logistiek planner, resource planner, transportplanner

Bekijk hier o.a. vacature transportplanner, vacature junior planner, vacature assistent planner, vacature planner exceptioneel transport, vacature planner inzameling, vacature personeelsplanner, vacature planner bedrijfsbureau, vacature resource planner, vacature capaciteitsplanner, vacature transportplanner expediteur, vacature truckplanner. Staat jouw ideale baan er niet bij? Neem contact met ons op voor een mooie baan in de logistiek!

Wat doe je als logistiek planner?

Als planner ben je secuur in het verwerken van afwijkingen en zorg je voor correcte facturatie naar de klanten. Denk daarbij aan de commerciële klantafspraken, het rapporteren en oplossen van klachten en het doorspreken van meerkosten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het monitoren van de voortgang van de ritten en de begeleiding van de chauffeurs onderweg. Als transport planner ben jij de schakel tussen klanten, personeel en materieel. Je bent verantwoordelijk voor het toewijzen van voertuigen, chauffeurs en charters aan rit-combinaties en het monitoren van de voortgang van de ritten. Je zorgt ervoor dat klanten op tijd hun lading ontvangen en dat chauffeurs voldoen aan wettelijke rij- en rusttijden.


Als transportplanner heb je een belangrijke rol in het vervoeren van goederen van A naar B. Het is daarom belangrijk dat je goed overweg kunt met diverse logistieke systemen. Het is voor deze functie een pre als je ervaring hebt met geautomatiseerde plansystemen en een goede beheersing van ondersteunende software. Bovendien is kennis van de regelgeving omtrent transport een must, of je bent bereid dit te leren.

Veelgestelde vragen over planner vacatures

Je bent als transport planner verantwoordelijk voor een breed scala aan taken. Je stelt plannen op voor klanten, pas deze bij als er last-minute wijzigingen zijn en geeft offertes aan nieuwe klanten. Ook pak je het administreren, controleren en goedkeuren van de geplande inzetten op.

Afhankelijke van de specificatie als planner kun je daarnaast ook de volgende werkzaamheden uitvoeren: indelen van personeel en materieel, routeplanning, contacten onderhouden met klanten en partners, chauffeursbegeleiding, orderacceptatie, verwerking en controle, ritcalculatie en emballageregistratie.

Kortom, je houdt ervan om bezig te zijn met meerdere facetten van een transportbedrijf en bent dus echt een spil binnen het bedrijf!

Dit kan verschillen en is afhankelijk van leeftijd, ervaring, branche en andere voorwaarden. Salarissen voor deze functie, op fulltime basis, liggen gemiddeld tussen de € 2400 en € 3700,-.

In de meeste gevallen is het gewenst om een MBO/HBO diploma of werk-denkniveau (in de richting logistiek & supply chain, planning etc.). Ook (rij)bewijzen, zoals B, BE of een VCA zijn een pré voor deze functie. Daarnaast is het prettig om affiniteit te hebben met de branche, zoals logistiek, maar soms ook de agrarische sector.

Ook een woordje over de grens spreken, zoals Duits en Engels is erg praktisch voor deze functie, net als kennis van Word, Excel en planningssoftware (of dit snel onder de knie hebben).

Je bent commercieel aangelegd en creëert een gunfactor. Het is belangrijk dat je als transportplanner flexibel, stressbestendig en klantgericht bent. Je moet in staat zijn om makkelijk te schakelen.

Daarnaast moet je oplossingsgericht en communicatief vaardig zijn, en enigszins perfectionistisch.

Je hebt je eigen verantwoordelijkheid en werkt zelfstandig in een no-nonsense cultuur die je de kans geeft om je te ontwikkelen en groeien binnen een organisatie.

Daarnaast heb je ook nog veel voordelen, omdat je via Werff talent aan de slag gaat:

  • Een mooie Werk-tas met verschillende goodies;
  • Alle voorkomende kosten om je werk goed uit te voeren worden vergoed zoals: werkschoenen, rijbewijs verlenging, medische keuring, cursussen voor code 95, bijschrijven op je rijbewijs;
  • stipte wekelijkse of vier wekelijkse betaling naar keuze;
  • Ieder half jaar een evaluatie- en voortgangsgesprek;
  • Gezamenlijk opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan;
  • Cursussen voor nascholingsverplichting worden verzorgd en vergoed;
  • Opleidingen en loopbaanbegeleiding om je te verbreden in je vakgebied of om te scholen worden vergoed;
  • Wanneer je toch niet meer op de juiste plek zit gaan we samen met jou een beter passende baan vinden!

Sparren over jouw toekomst als planner in de logistiek?

Wil je graag beginnen als junior transportplanner, maar staat jouw ideale ‘planner’ vacature hier niet tussen? Of zoek je een andere logistieke baan? Neem contact met ons op!

Erik bespreekt graag met je de mogelijkheden. Durf jij een nieuwe afslag te nemen? Neem contact met hem op!

pijltje
pijltje mobiele versie

Erik Werkman

Accountmanager

×

 

Hi!

Klik hieronder verder om een appje naar Sonja te sturen.

×